2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

 alt

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021-22

Προαγωγικές Α΄ Λυκείου

Προαγωγικές Β΄Λυκείου

Απολυτήριες Γ΄ Λυκείου 

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ για τις ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΓΛΩΣΣΑ : πατήστε εδώ

ΧΗΜΕΙΑ : πατήστε εδώ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΑΣ : πατήστε εδώ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: πατήστε εδώ

ΛΑΤΙΝΙΚΑ : πατήστε εδώ

ΑΡΧΑΙΑ : πατήστε εδώ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ : πατήστε εδώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : κεφάλαια 1ο,2ο,3ο,4ο,5ο και 10ο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ : Πράσινο βιβλίο: κεφάλαια 2ο, 3ο (μέχρι 3.7), 9ο, 10ο (μέχρι 10.6)

              Συμπληρωματικά : Ενότητες 1,2,3,5

ΦΥΣΙΚΗ :  ΤΕΥΧΟΣ Γ 1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ-ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ 3. ΡΕΥΣΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ 4. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ – ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

 Για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2022:

Το Μηχανογραφικό Δελτίο υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου με τις προτιμήσεις Τμημάτων/ Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν, σύμφωνα και με την Φ.253/143554/Β6/12-11-2010 (ΦΕΚ 1794 Β΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, από Τρίτη 17 Μαΐου μέχρι και Πέμπτη 26 Μαΐου 2022. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής (26 Μαΐου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα Μηχανογραφικά Δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩΔελτίου τύπου για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ

 ΝΕΟ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΕΦΑ


Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2022-23

 Δείτε τις οδηγίες εδώ και την προκήρυξη εδώ

 


 

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-23 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ). 

Η συγκεκριμένη Υ.Δ. θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας και ο ένας γονέας/κηδεμόνας να έχει επιλέξει το πεδίο 3α και ο άλλος το 3β.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Δείτε το πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων, το προγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων και Μουσικών Μαθημάτων, καθώς και τον ορισμό προθεσμίας υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ πατώντας εδώ.

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2022, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ


ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ –ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 


 

 Διαδικτυακή Επιμορφωτική/Ενημερωτική Συνάντηση του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής με θέμα: "Ενδυναμώνοντας την Επικοινωνία Οικογένειας - Σχολείου".

Δείτε την αφίσα εδώ και την πρόσκληση εδώ

 

 


 

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Ανοικτή Διαδικτυακή Ημέρα Ενημέρωσης» (Virtual Open Day) για μαθητές/τριες Γ’ Λυκείου

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


 


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Συγχαρητήρια στο μαθητή του τμήματος Α1 Κυριάκο Γεωργουλάκο, ο οποίος έλαβε μέρος στις 3 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, στον "1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Θεματικής Ιστορίας" με θέμα : "η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία από την Αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή" (αρ. έγρισης ΥΠΑΙΘ Φ15/96385/Δ2) και έλαβε την 9η θέση ανάμεσα σε 200 διαγωνιζόμενους.


Διαβίβαση Πρόσκλησης-Επιλογής-Κατανομής Στρατιωτικού Προσωπικού (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2004)

 


 

ΝΕΟ πρόγραμμα που θα ισχύει από Τρίτη 08/03/2022 εδώ 

Για τις ώρες της τηλεκπαίδευσης εδώ

 
Πρόκριση στο β’ γύρο της 2ης Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

Τρεις μαθήτριες του σχολείου μας, η Βασιλική Κουτσιρή (Β΄ τάξη), η Μαρία-Ελένη Καπλάνη (Β΄ τάξη) και η Βασιλεία Ντουραντώνη (Γ΄ τάξη), προκρίθηκαν στο επόμενο γύρο της 2ης Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές μας για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους και συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες μας για την σημαντική τους διάκριση.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση!!!

 


 

Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr
συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ –
ΑΣΣΥ.


Η εγκύκλιος για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η υποβολή Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης των υποψηφίων καθώς και της υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα γίνεται από 4 έως και 18 Φεβρουαρίου
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την προκήρυξη και εδώ για το σχετικό έγγραφο.


Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής  Αστυνομίας η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό εισαγωγής ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές λήγει στις 27 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 15.00.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την προκήρυξη και εδώ για το σχετικό έγγραφο. 

Προκήρυξη εισαγωγής για το Λιμενικό

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων καθώς και της υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα γίνεται από σήμερα 04/02/2022 ημέρα Παρασκευή έως και 18/02/2022 ημέρα Παρασκευή.

Δείτε την απόφαση εδώ και τις προθεσμίες εδώ


Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριών για Εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) για το ακαδ. έτος 2022-23

α. Υποβολή ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών από την Τρίτη 1
Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022
και ώρα 24:00.

Ολόκληρη την προκύρηξη μπορείτε να τη βρείτε εδώ.


 

ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID19

Συνοπτικός οδηγός 


 

Διάθεση self-test για όλους τους μαθητές (εμβολιασμένους, μη εμβολιασμένους και νοσήσαντες) από τα φαρμακεία

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας εδώ

Υπενθυμίζεται ότι:

το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

ΠΡΟΣΟΧΗ: τα self test πρέπει να πραγματοποιηθούν και να επιδεικνύονται από όλους τους μαθητές (εμβολιασμένους, μη εμβολιασμένους και νοσήσαντες).

 


 

Τροποποίηση της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν.2226/1994 (Α’ 122), αναφορικά με τα προσόντα των υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας

«Τα προσόντα των υποψηφίων και οι προκαταρκτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται, είναι κοινές και για τα δύο φύλα με εξαίρεση το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες.»

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ εδώ


Πανελλήνιες 2022: Ξεκινούν από 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων. Δείτε την εγκύκλιο εδώ, την αίτηση εδώ, οδηγίες εδώ,

το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα πανελλαδικών εδώ.

 

Aίτηση για τα μουσικά τμήματα εδώ 

Κατάλογος μουσικών οργάνων εδώ

Δείτε τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων εδώΕνεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ


 

Οδηγίες Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Στρατευσίμων Κλάσης 2025

 

Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2025 (γεννημένοι το έτος 2004), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.

Διαβάστε:ΚΛΑΣΗ 2025 ΟΔΗΓΙΕΣ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ 

 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΝέα ειδική πλατφόρμα edupass.gov.gr από 01/11/2021

 

 


 

Για τις ώρες της τηλεκπαίδευσης εδώ

 

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


 

Πανελλαδικές 2022: Μάρτιο-Απρίλιο οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές

Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

Προσοχή: Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων ( το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη). 


Εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

 


Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα του σχολείου μας και σχετικές οδηγίες δείτε εδώ

Σχηματική απεικόνιση των τεστ που διενεργούνται στις στενές επαφές

 

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.


Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Λήψη


 


 

Ποιες κατηγορίες μαθητών θα μπορούν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα μαθήματα


Δείτε τις οδηγίες εδώ και το ΦΕΚ εδώ

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021- 2022

Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός ( ΕΥΣ ) ΕΕΣ  Άνω Λιοσίων  στο πλαίσιο συνεργασίας με τα σχολεία της Β' θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος Σχολικής Υγιεινής (συμπλήρωση ΑΔΥΜ) και για το σχολικό έτος 2021-2022. 
Σας ενημερώνουμε ότι για τη φετινή σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας Covid 19  και με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η παραπάνω δράση θα πραγματοποιείται στο χώρο του ΕΥΣ ΕΕΣ Άνω Λιοσίων.
Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, να επικοινωνούν με τον ΕΥΣ ΕΕΣ Άνω Λιοσίων για τον προγραμματισμό ραντεβού στα κάτωθι τηλέφωνα :
2102473194 και 2102471244. 
Δ/ση : Λ. Φυλής 165 Άνω Λιόσια

 

Μπορείτε να τυπώσετε τα απαραίτητα έγγραφα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

 

 

 


 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά τους γονείς Δαδάνη Νικηφόρο,

Μωραϊτη Δημήτριο και Κρυστάλλη Ιωσήφ για την εθελοντική τους προσφορά στο σχολείο

μας, με προσωπική εργασία.

 


 Εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22- Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από 11 Ιουνίου 2021-Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 12.07.2021. 

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο εδώ και την προκήρυξη εδώ

 

 

 


 

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΠΚΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

Δείτε εδώ το συνημμένο αρχείο

 

 


Γιατί να επιλέξω το Τμήμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τις σπουδές μου;

το τμήμα με μια ματιά

Για εκτενέστερη ενημέρωση, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

https://econ.uoi.gr/


 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

 

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

 

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δεύτερη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας

 

Site: https://oikonomikiolympiada.gr/

 


 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ "ΕΡΜΗΣ"

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά.

 

Site:  https://diagonismos.ermis.aueb.gr

 


 

Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας YES 2022

Οι αιτήσεις για το 13ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας - YES 2022 άνοιξαν! 

To Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Υouth Entrepreneurship Summer School) είναι σχεδιασμένο να προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης του πως δουλεύει μία επιχείρηση καθώς και μία γενικότερη εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου επιτελούνται σεμινάρια αλλά και πρακτικά εργαστήρια τα οποία υλοποιούνται από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και από καταξιωμένους επιχειρηματίες που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους μαθητές μια εικόνα του επιχειρείν.

Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λήξη Περιόδου Αιτήσεων: 30 Μαΐου 2022

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ.

 


«ΕΜΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ … για τους συμμαθητές με αναπηρία» 2022

Οδηγίες Συμμετοχής


 

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Πληροφορίες εδώ


 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Πρέσβης για μια Ημέρα»


Το ΥΠΑΙΘ σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, προκηρύσσει τον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Πρέσβης για μια Ημέρα» για το έτος 2021-2022. Για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προετοιμάσουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες έως και τριών ατόμων ένα μικρό βίντεο που να επικεντρώνεται στο θέμα «Διπλωματικές Σχέσεις Ελλάδα-Καναδά στον 21ο αιώνα μέσα από τα μάτια των νέων μελλοντικών ηγετών» (εγκύκλιοςενημερωτικό έγγραφο).

 


 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ρομποτικής και Καινοτομίας με τίτλο «FLL-FIRST® FORWARD (Ανοιχτή Κατηγορία Σχολείων)», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-2022 (έγκριση). 1ος Διαγωνισμός Θεματικής Ιστορίας "ἱστορεῖν"

Δείτε την ανακοίνωση εδώ και την διαδικασία εγγραφής εδώ


Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά “ΕΡΜΗΣ”

Ανακοινώνουμε ότι ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, και του οποίου την οργάνωση έχει αναλάβει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί: ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ στις 17/4/2021, ημέρα Σάββατο, ώρα 16:00 – 18:00

και θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά με την εξ αποστάσεως μέθοδο.

Η ως άνω αλλαγή οφείλεται στην δυσμενή υγειονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω της πανδημίας και στη συνεπαγόμενη εντολή του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή όλων των δια ζώσης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και Διαγωνισμών.

 

Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος συμμετοχής των μαθητών παρατείνεται έως το τέλος Μαρτίου, 31/3/2021.

 

Επίσης, στον Ιστότοπο του Διαγωνισμού www.diagonismos.ermis.aueb.gr  μπορείτε να βρείτε ασκήσεις προετοιμασίας.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ και την προκήρυξη εδώ

 


 

Μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «Προσφυγικά μονοπάτια-χαρτογραφώντας τις ιστορίες των προσφύγων 100 χρόνια μετά το 1922»

Δείτε την ανακοίνωση εδώ και την προκήρυξη εδώ

 


 

8ος Πανελλήνιος και Παγκύπριος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης-Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους της 'Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Σχολικού Έτους 2021-2022

Δείτε την προκύρηξη εδώ


 Πρόσκληση συμμετοχής σε Ολυμπιάδα Γνώσης επί Φυσικών και Τεχνολογικών ΚινδύνωνΓύρω γύρω όλοι από την οικονομία!


 

4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας The Diamond Challenge

Δείτε τις πληροφορίες εδώ και την εγκύκλιο εδώ

 

  


 

 Θεατρική παράσταση:«Γυάλινος Κόσμος»

Την Παρασκευή, στις 9 Απριλίου, τελευταία μέρα τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε live streaming αναμετάδοση τη θεατρική παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Γ. Νανούρη.

Όλοι αναγνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί το θεατρικό βίωμα στην ψυχρή οθόνη. Οι συντελεστές όμως της παράστασης κατόρθωσαν να μας κάνουν κοινωνούς μιας μοναδικής εμπειρίας, με ένα έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, με ήρωες εύθραυστους, ανθρώπινους, σαν εμάς, κλεισμένους σε έναν γυάλινο κόσμο, όπως αυτός στον οποίο έχουμε όλοι εγκλωβιστεί τον τελευταίο καιρό.

Το κόστος γι’αυτό το εγχείρημα καλύφθηκε με τη φροντίδα  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής και το προσωπικό ενδιαφέρον του αντιδημάρχου κ. Νίκου Χατζητρακόσια, που με ευαισθησία και αμεσότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και στάθηκε δίπλα στα παιδιά αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!

                            Η Διευθύντρια  και οι εκπαιδευτικοί    του 2ου ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

    

 


 

Διακρίσεις (2)

Στις 10/04/2021 οι παρακάτω μαθήτριες της Α’ λυκείου έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό Βιολογίας με μεγάλη επιτυχία. Η μαθήτρια Κοσμίδη Ευφροσύνη (Α2) πέτυχε 47/50 σωστές απαντήσεις ,η  μαθήτρια Κουρέα Μαριάμ ( Α2)  πέτυχε 46/50 και η Καρκαλέτσου Μαρία   (Α1) 40/50.

Πολλά συγχαρητήρια . 
Είμαστε περήφανοι για την επίδοσή σας !!!!

Η Διευθύντρια και οι διδάσκοντες του σχολείου

 

 


 

Διακρίσεις (1)

Στις 7 Απριλίου 2021 το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ με εκπροσώπους μαθητές του Α2 τμήματος και την καθηγήτριά τους κ. Λογοθέτη Ανθή.

Σε διαγωνισμό επίλυσης μαθηματικών γρίφων διακρίθηκαν, λαμβάνοντας αριστείο, οι μαθήτριες:

ΚΟΣΜΙΔΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΚΟΥΡΕΑ ΜΑΡΙΑΜ και

ΜΑΝΩΛΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ.

Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό δίνουν στις μαθήτριες συγχαρητήρια και εύχονται να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες επιτυχίες!

  

 


 

Πόσο πράσινη είναι η ντουλάπα σου;

 

Μάθε για τον κύκλο ζωής των ρούχων σου μέσα από μια διαδραστική εικόνα εδώ

 

Ομαδική εργασία από τις μαθήτριες της A' Λυκείου Γεωργακοπούλου Δήμητρα, Κοσμίδη Ευφροσύνη, Κουρέα Μαριάμ, Κουτσιρή Βασιλική και Μουρατίδη Ματίνα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες της "γρήγορης μοδας".

(Μάθημα: Αγγλικά 1, εκπαιδευτικός κ. Παπαδοπούλου Θεοδώρα)


ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Β1


 Ένα βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του Β1 με την καθηγήτριά τους Βάσω Σπυροπούλου, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, με λόγια, εικόνες και μουσικές, αποκλειστικά δικές τους!

Δείτε το video ΕΔΩ

 

 

 

Προώθηση μηνυμάτων από μαθητικό σε προσωπικό λογαριασμό αλληλογραφίας

 

https://www.esos.gr/arthra/70936/proothisi-minymaton-apo-mathitiko-se-prosopiko-logariasmo-allilografias

 


 

Ανάκτηση κωδικών μαθητή/τριας στο ΠΣΔ

Όσοι μαθητές έχουν ήδη εγγραφεί στο ΠΣΔ αλλά δεν γνωρίζουν – θυμούνται τον κωδικό πρόσβασής τους μπορούνε να κάνουν οι ίδιοι ανάκτηση κωδικού ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: https://register.sch.gr/password/reset_password/

 

 


 

Οδηγίες Σύνδεσης στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση (webex) μπορείτε να βρείτε από εδώ

 


Ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οδηγίες για προστασία στο διαδίκτυο

 

Σεξ κακοποίηση

 

Sexual Abuse girl

 

Ενδοοικογενειακή βία

 

 

 

Διαβίβαση Υπουργικών Αποφάσεων.                        

 

 

Τις αλλαγές για το νέο Λύκειο μπορείτε να τις βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/lykeio.pdf

 


 

Έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την έκδοση του ΑΔΥΜ, προσκομίζοντας το αντίστοιχο έγγραφο στον Υγειονομικό Σταθμό Άνω Λιοσίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Διεύθυνση: Φυλής 167, Άνω Λιόσια 13342

Τηλέφωνο: 210 2471244 

 

 


 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


 

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

 


 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ 

Στις 13-15 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές Αναγνώστου Θεόδωρος, Καρονίδη Ευανθία, Κόκκαλη Ελένη και Σπορίδη Βασιλική, έλαβαν μέρος στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του Ο.Η.Ε . για τα δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο "Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη".

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς καα η γνωριμία και εξοικίωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του Ο.Η.Ε.

Οι μαθητές μας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε η εκδήλωση, οργανωμένη από τις καθηγήτριες Ιωάννα Γωνιωτάκη, Ελληνόπη Παπαδοπούλου και Θεοδώρα Παπαδοπούλου και διακρίθηκαν. 

Θερμά συνγχαρητήρια για την συμμετοχή τους και τη διάκριση που έφεραν στο σχολείο μας. Μας έκαναν πραγματικά υπερήφανους. Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού και τον Δήμο Φυλής που στάθηκαν από την αρχή αρωγοί στην προσπάθεια μας και κάλυψαν τα έξοδα των μαθητών μας.

 

 

 

 


 

 

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής κ. Κάββουρας Γιώργος οργάνωσε αθλητικές δράσεις στον προαύλιο χώρο και την αίθουσα του πινγκ πονγκ του σχολείου. Η συμμετοχή και η χαρά των μαθητών ήταν μεγάλη.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες  μπασκετ, βόλεϋ, πινγκ- πονγκ και σκάκι.

 

 

 

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ!!!

 

Όλο το σχολείο, συμμετέχει στη δράση για τη συλλογή πλαστικών καπακιών από συσκευασίες νερού, αναψυκτικού, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού, απορρυπαντικών, προκειμένου να τα ανταλλάξουμε με ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Η συγκεκριμένη δράση μυεί τα παιδιά στην ανακύκλωση πλαστικού αλλά και στη συμμετοχή τους, σε φιλανθρωπικές πράξεις.


Αποτέλεσμα εικόνας για καπακια ανακυκλωση

Επιμέλεια  ιστοσελίδας για το Σχολικό Έτος 2021-22: Μουρατίδη Δήμητρα ΠΕ80