2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

 alt

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ από 26/09/2022 έως 30/09/2022

 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2022-23


 ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΓΚΟΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Β1 ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ , Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟΝ 23ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ "ΘΥΜΗΣΗ".


 


Οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Δ.Ε.Μ.) για το σχολικό έτος 2022-2023

 ΟΔΗΓΙΕΣ                 ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.


  

Έντυπα για την εγγραφή στην Α΄ Λυκείου

Αίτηση             Υπεύθυνη Δήλωση

 


 

Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων

Η εγκύκλιος

 


 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΥΜ

 

Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός ( ΕΥΣ ) Άνω Λιοσίων του ΕΕΣ  στο πλαίσιο συνεργασίας με τα σχολεία της Β'θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος Σχολικής Υγιεινής ( συμπλήρωση ΑΔΥΜ ) και για το σχολικό έτος 2022-2023. 

 

Σας ενημερώνουμε οτι  η παραπάνω δράση θα πραγματοποιείται στο χώρο του ΕΥΣ ΕΕΣ Άνω Λιοσίων ,  κατόπιν ραντεβού ( τηλεφωνικά ή δια ζώσης ). 

 

Τηλέφωνα : 2102473194 και 2102471244. 

 

Δ/ση : Λ. Φυλής 165 Άνω Λιόσια

 

 Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή και Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης.

 

Επιπλέον είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου των εμβολίων.

 

 


 

 

«Σχολικά Είδη και Χριστουγεννιάτικες Κάρτες από Το Χαμόγελο του Παιδιού 2022-2023»

Λεπτομέρειες εδώ


 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

" ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ"

Για την προκύρηξη εδώ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε τους μαθητές  του σχολείου μας : Κωνσταντινίδη Ελευθερία, Λουκογιαννάκη Χρυσούλα, Μαυράκη Μιχαήλ, Μαυρίδου Σοφία, Τσεβά Μαρία- Ζακελίνα και τον εκπαιδευτικό Γιαννακόπουλο Κωνσταντίνο για τη δημιουργία περιοδικού πίνακα χημικών στοιχείων σε αίθουσα του σχολείου μας.

thumbnail 1653552947613

 Επίσης τους συγχαίρουμε για τη δημιουργία αφίσας για την αντικαπνιστική εκστρατεία της FAIRLIFE L.C.C. η οποία θα αναρτηθεί στο νεανικό blog του φορέα.


Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ με αφορμή 
τη συμπλήρωση ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,
Ο σύνδεσμος https://mapcompetition.gr/istories/ παραπέμπει στις ιστορίες που δημιούργησαν οι μαθήτριες : Κοσμίδη Ευφροσύνη, Μουρατίδη Ματίνα, Πετσάκη Κατερίνα, Ράπελλα Ιωάννα και Στούμπου Μιχαέλλα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κ. ΓΚΙΟΚΑ ΣΟΦΙΑ

 

 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
 

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια Λουκογιαννάκη Χρυσούλα για τη διάκριση της στον Πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, Αφίσας και Σλόγκαν τα της Farlife L.C.C με θέμα το κάπνισμα. Το σχολείο μας διακρίθηκε στα 10 καλύτερα ανάμεσα σε 140 σχολικές μονάδες για το σύντομο μήνυμα (σλόγκαν) και θα συμπεριληφθεί στην αντικαπνιστική εκστρατεία της FAIRLIFE L.C.C. 

 https://fairlifelcc.com/i-proti-genia-xoris-kapno-xoris-atmisma/lykeio/

 


  

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

 

Συγχαρητήρια στο μαθητή  Κυριάκο Γεωργουλάκο, ο οποίος έλαβε μέρος στις 3 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, στον "1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Θεματικής Ιστορίας" με θέμα : "η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία από την Αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή" (αρ. έγρισης ΥΠΑΙΘ Φ15/96385/Δ2) και έλαβε την 9η θέση ανάμεσα σε 200 διαγωνιζόμενους.

 

 


 

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-23 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ). 

Η συγκεκριμένη Υ.Δ. θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας και ο ένας γονέας/κηδεμόνας να έχει επιλέξει το πεδίο 3α και ο άλλος το 3β. 

 

 


 

Για τις ώρες της τηλεκπαίδευσης εδώ

 

  


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 


 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά τους γονείς Δαδάνη Νικηφόρο,

Μωραϊτη Δημήτριο και Κρυστάλλη Ιωσήφ για την εθελοντική τους προσφορά στο σχολείο

μας, με προσωπική εργασία.

 

   


 

 Θεατρική παράσταση:«Γυάλινος Κόσμος»

Την Παρασκευή, στις 9 Απριλίου, τελευταία μέρα τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε live streaming αναμετάδοση τη θεατρική παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Γ. Νανούρη.

Όλοι αναγνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί το θεατρικό βίωμα στην ψυχρή οθόνη. Οι συντελεστές όμως της παράστασης κατόρθωσαν να μας κάνουν κοινωνούς μιας μοναδικής εμπειρίας, με ένα έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, με ήρωες εύθραυστους, ανθρώπινους, σαν εμάς, κλεισμένους σε έναν γυάλινο κόσμο, όπως αυτός στον οποίο έχουμε όλοι εγκλωβιστεί τον τελευταίο καιρό.

Το κόστος γι’αυτό το εγχείρημα καλύφθηκε με τη φροντίδα  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής και το προσωπικό ενδιαφέρον του αντιδημάρχου κ. Νίκου Χατζητρακόσια, που με ευαισθησία και αμεσότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και στάθηκε δίπλα στα παιδιά αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!

                            Η Διευθύντρια  και οι εκπαιδευτικοί    του 2ου ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

    

 


 

Διακρίσεις (2)

Στις 10/04/2021 οι παρακάτω μαθήτριες της Α’ λυκείου έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό Βιολογίας με μεγάλη επιτυχία. Η μαθήτρια Κοσμίδη Ευφροσύνη (Α2) πέτυχε 47/50 σωστές απαντήσεις ,η  μαθήτρια Κουρέα Μαριάμ ( Α2)  πέτυχε 46/50 και η Καρκαλέτσου Μαρία   (Α1) 40/50.

Πολλά συγχαρητήρια . 
Είμαστε περήφανοι για την επίδοσή σας !!!!

Η Διευθύντρια και οι διδάσκοντες του σχολείου

 

 


 

Διακρίσεις (1)

Στις 7 Απριλίου 2021 το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ με εκπροσώπους μαθητές του Α2 τμήματος και την καθηγήτριά τους κ. Λογοθέτη Ανθή.

Σε διαγωνισμό επίλυσης μαθηματικών γρίφων διακρίθηκαν, λαμβάνοντας αριστείο, οι μαθήτριες:

ΚΟΣΜΙΔΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΚΟΥΡΕΑ ΜΑΡΙΑΜ και

ΜΑΝΩΛΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ.

Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό δίνουν στις μαθήτριες συγχαρητήρια και εύχονται να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες επιτυχίες!

  

 


 

Πόσο πράσινη είναι η ντουλάπα σου;

 

Μάθε για τον κύκλο ζωής των ρούχων σου μέσα από μια διαδραστική εικόνα εδώ

 

Ομαδική εργασία από τις μαθήτριες της A' Λυκείου Γεωργακοπούλου Δήμητρα, Κοσμίδη Ευφροσύνη, Κουρέα Μαριάμ, Κουτσιρή Βασιλική και Μουρατίδη Ματίνα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες της "γρήγορης μοδας".

(Μάθημα: Αγγλικά 1, εκπαιδευτικός κ. Παπαδοπούλου Θεοδώρα)


ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Β1


 Ένα βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του Β1 με την καθηγήτριά τους Βάσω Σπυροπούλου, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, με λόγια, εικόνες και μουσικές, αποκλειστικά δικές τους!

Δείτε το video ΕΔΩ

 

 

 

Προώθηση μηνυμάτων από μαθητικό σε προσωπικό λογαριασμό αλληλογραφίας

 

https://www.esos.gr/arthra/70936/proothisi-minymaton-apo-mathitiko-se-prosopiko-logariasmo-allilografias

 


 

Ανάκτηση κωδικών μαθητή/τριας στο ΠΣΔ

Όσοι μαθητές έχουν ήδη εγγραφεί στο ΠΣΔ αλλά δεν γνωρίζουν – θυμούνται τον κωδικό πρόσβασής τους μπορούνε να κάνουν οι ίδιοι ανάκτηση κωδικού ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: https://register.sch.gr/password/reset_password/

 

 


 

Οδηγίες Σύνδεσης στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση (webex) μπορείτε να βρείτε από εδώ

 


Ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οδηγίες για προστασία στο διαδίκτυο

 

Σεξ κακοποίηση

 

Sexual Abuse girl

 

Ενδοοικογενειακή βία                        

 

 

Τις αλλαγές για το νέο Λύκειο μπορείτε να τις βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/lykeio.pdf

 


 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 


 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ 

Στις 13-15 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές Αναγνώστου Θεόδωρος, Καρονίδη Ευανθία, Κόκκαλη Ελένη και Σπορίδη Βασιλική, έλαβαν μέρος στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του Ο.Η.Ε . για τα δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο "Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη".

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς καα η γνωριμία και εξοικίωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του Ο.Η.Ε.

Οι μαθητές μας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε η εκδήλωση, οργανωμένη από τις καθηγήτριες Ιωάννα Γωνιωτάκη, Ελληνόπη Παπαδοπούλου και Θεοδώρα Παπαδοπούλου και διακρίθηκαν. 

Θερμά συνγχαρητήρια για την συμμετοχή τους και τη διάκριση που έφεραν στο σχολείο μας. Μας έκαναν πραγματικά υπερήφανους. Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού και τον Δήμο Φυλής που στάθηκαν από την αρχή αρωγοί στην προσπάθεια μας και κάλυψαν τα έξοδα των μαθητών μας. 

 


  

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής κ. Κάββουρας Γιώργος οργάνωσε αθλητικές δράσεις στον προαύλιο χώρο και την αίθουσα του πινγκ πονγκ του σχολείου. Η συμμετοχή και η χαρά των μαθητών ήταν μεγάλη.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες  μπασκετ, βόλεϋ, πινγκ- πονγκ και σκάκι.

 

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ!!!

 

Όλο το σχολείο, συμμετέχει στη δράση για τη συλλογή πλαστικών καπακιών από συσκευασίες νερού, αναψυκτικού, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού, απορρυπαντικών, προκειμένου να τα ανταλλάξουμε με ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Η συγκεκριμένη δράση μυεί τα παιδιά στην ανακύκλωση πλαστικού αλλά και στη συμμετοχή τους, σε φιλανθρωπικές πράξεις.


Αποτέλεσμα εικόνας για καπακια ανακυκλωση

Επιμέλεια  ιστοσελίδας για το Σχολικό Έτος 2021-22: Μουρατίδη Δήμητρα ΠΕ80