2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

alt

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΝΕΟ πρόγραμμα που θα ισχύει από Δευτέρα 18/10/2021 εδώ

 

Για τις ώρες της τηλεκπαίδευσης εδώ

 

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


  Εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

 


Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα του σχολείου μας και σχετικές οδηγίες δείτε εδώ

Σχηματική απεικόνιση των τεστ που διενεργούνται στις στενές επαφές

 

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.


Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Λήψη


 


 

Ποιες κατηγορίες μαθητών θα μπορούν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα μαθήματα


Δείτε τις οδηγίες εδώ και το ΦΕΚ εδώ


ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ από 13/9/2021 9.00 μ.μ. μέχρι 20/9/2021 23.59 μ.μ.
Εκπρόθεσμη εγγραφή πραγματοποιείται ύστερα από έγκριση του/της Διευθύντριας της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως επτά (7) ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν την αδυναμία εγγραφής εντός των προθεσμιών (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους). Οι απουσίες των μαθητών/τριών για το χρονικό διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι την εκπρόθεσμη εγγραφή λογίζονται στο ακέραιο.Β φάση κατ΄ εξαίρεση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών, ανανέωσης εγραφών και μετεγραφών για το σχολικό έτος 2021 -2022 από την Τετάρτη 01-09-2021 και ώρα 12:00 έως και τη Δευτέρα 06-09-2021 και ώρα 23:59.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021- 2022

Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός ( ΕΥΣ ) ΕΕΣ  Άνω Λιοσίων  στο πλαίσιο συνεργασίας με τα σχολεία της Β' θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος Σχολικής Υγιεινής (συμπλήρωση ΑΔΥΜ) και για το σχολικό έτος 2021-2022. 
Σας ενημερώνουμε ότι για τη φετινή σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας Covid 19  και με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η παραπάνω δράση θα πραγματοποιείται στο χώρο του ΕΥΣ ΕΕΣ Άνω Λιοσίων.
Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, να επικοινωνούν με τον ΕΥΣ ΕΕΣ Άνω Λιοσίων για τον προγραμματισμό ραντεβού στα κάτωθι τηλέφωνα :
2102473194 και 2102471244. 
Δ/ση : Λ. Φυλής 165 Άνω Λιόσια

 

Μπορείτε να τυπώσετε τα απαραίτητα έγγραφα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

 

 


Οδηγίες έκδοσης βεβαίωσης σχολικής νίκης

Όλες οι οδηγίες εδώ

Αίτηση Βεβαίωσης Νίκης (κατεβάστε τη εδώ)

 


 ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Έναρξη υποβολής αιτήσεων 2021-2022

 

Από τις 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τις 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2021-2022.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

 

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

 

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.


Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές – Οδηγίες

Ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των μαθητών/τριών που πρόκειται να εγγραφούν στην Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη των Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022, σας επισυνάπτουμε Επιστολή για τους Γονείς και Κηδεμόνες που περιέχει αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.            

Επιστολή προς γονείς και κηδεμόνες pdf

Επίσης σας επισυνάπτουμε υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης άρθρου 8, Ν. 1599/1986.

 Υπεύθυνη δήλωση pdf

 


 Εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22- Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από 11 Ιουνίου 2021-Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 12.07.2021. 

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο εδώ και την προκήρυξη εδώ

 

 

 


 

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΠΚΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

Δείτε εδώ το συνημμένο αρχείο

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.

 Πατήστε εδώ

 


Γιατί να επιλέξω το Τμήμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τις σπουδές μου;

το τμήμα με μια ματιά

Για εκτενέστερη ενημέρωση, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

https://econ.uoi.gr/


 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Μνημεία των χωρών του Ευξείνου Πόντου: Η κοινή πολιτιστική μας κληρονομιά», για το σχολικό έτος 2020-21


4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας The Diamond Challenge

Δείτε τις πληροφορίες εδώ και την εγκύκλιο εδώ


Διαγωνισμός δοκιμίου_"Saving our Sea: new ways to reduce marine pollution in the Black Sea"

Σας κοινοποιούμε το έγγραφο της Δ/νσης ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων με θέμα: "Πρόσκληση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π./BSEC) για τη συμμετοχή νέων σε διαγωνισμό δοκιμίου με θέμα "Saving our Sea: new ways to reduce marine pollution in the Black Sea". Η προθεσμία υποβολής δοκιμίων από μαθητές 15-18 ετών ορίζεται η Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και γίνεται αποκλειστικά μέσω του email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. " style="color:rgb(0, 51, 102);text-decoration-line:none"> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  . 

Δείτε εδώ την πρόσκληση!

 


27ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2022

Για πληροφορίες πατήστε εδώ

 

 

     


 

 Θεατρική παράσταση:«Γυάλινος Κόσμος»

Την Παρασκευή, στις 9 Απριλίου, τελευταία μέρα τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε live streaming αναμετάδοση τη θεατρική παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Γ. Νανούρη.

Όλοι αναγνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί το θεατρικό βίωμα στην ψυχρή οθόνη. Οι συντελεστές όμως της παράστασης κατόρθωσαν να μας κάνουν κοινωνούς μιας μοναδικής εμπειρίας, με ένα έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, με ήρωες εύθραυστους, ανθρώπινους, σαν εμάς, κλεισμένους σε έναν γυάλινο κόσμο, όπως αυτός στον οποίο έχουμε όλοι εγκλωβιστεί τον τελευταίο καιρό.

Το κόστος γι’αυτό το εγχείρημα καλύφθηκε με τη φροντίδα  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής και το προσωπικό ενδιαφέρον του αντιδημάρχου κ. Νίκου Χατζητρακόσια, που με ευαισθησία και αμεσότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και στάθηκε δίπλα στα παιδιά αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!

                            Η Διευθύντρια  και οι εκπαιδευτικοί    του 2ου ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

    

 


 

Διακρίσεις (2)

Στις 10/04/2021 οι παρακάτω μαθήτριες της Α’ λυκείου έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό Βιολογίας με μεγάλη επιτυχία. Η μαθήτρια Κοσμίδη Ευφροσύνη (Α2) πέτυχε 47/50 σωστές απαντήσεις ,η  μαθήτρια Κουρέα Μαριάμ ( Α2)  πέτυχε 46/50 και η Καρκαλέτσου Μαρία   (Α1) 40/50.

Πολλά συγχαρητήρια . 
Είμαστε περήφανοι για την επίδοσή σας !!!!

Η Διευθύντρια και οι διδάσκοντες του σχολείου

 

 


 

Διακρίσεις (1)

Στις 7 Απριλίου 2021 το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ με εκπροσώπους μαθητές του Α2 τμήματος και την καθηγήτριά τους κ. Λογοθέτη Ανθή.

Σε διαγωνισμό επίλυσης μαθηματικών γρίφων διακρίθηκαν, λαμβάνοντας αριστείο, οι μαθήτριες:

ΚΟΣΜΙΔΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΚΟΥΡΕΑ ΜΑΡΙΑΜ και

ΜΑΝΩΛΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ.

Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό δίνουν στις μαθήτριες συγχαρητήρια και εύχονται να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες επιτυχίες!

  

 


 

Πόσο πράσινη είναι η ντουλάπα σου;

 

Μάθε για τον κύκλο ζωής των ρούχων σου μέσα από μια διαδραστική εικόνα εδώ

 

Ομαδική εργασία από τις μαθήτριες της A' Λυκείου Γεωργακοπούλου Δήμητρα, Κοσμίδη Ευφροσύνη, Κουρέα Μαριάμ, Κουτσιρή Βασιλική και Μουρατίδη Ματίνα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες της "γρήγορης μοδας".

(Μάθημα: Αγγλικά 1, εκπαιδευτικός κ. Παπαδοπούλου Θεοδώρα)


ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Β1


 Ένα βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του Β1 με την καθηγήτριά τους Βάσω Σπυροπούλου, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, με λόγια, εικόνες και μουσικές, αποκλειστικά δικές τους!

Δείτε το video ΕΔΩ

 

 

 

Προώθηση μηνυμάτων από μαθητικό σε προσωπικό λογαριασμό αλληλογραφίας

 

https://www.esos.gr/arthra/70936/proothisi-minymaton-apo-mathitiko-se-prosopiko-logariasmo-allilografias

 


 

Ανάκτηση κωδικών μαθητή/τριας στο ΠΣΔ

Όσοι μαθητές έχουν ήδη εγγραφεί στο ΠΣΔ αλλά δεν γνωρίζουν – θυμούνται τον κωδικό πρόσβασής τους μπορούνε να κάνουν οι ίδιοι ανάκτηση κωδικού ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: https://register.sch.gr/password/reset_password/

 

 


 

Οδηγίες Σύνδεσης στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση (webex) μπορείτε να βρείτε από εδώ

 


Ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οδηγίες για προστασία στο διαδίκτυο

 

Σεξ κακοποίηση

 

Sexual Abuse girl

 

Ενδοοικογενειακή βία

 

 

 

Διαβίβαση Υπουργικών Αποφάσεων.                        

 

 

Τις αλλαγές για το νέο Λύκειο μπορείτε να τις βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/lykeio.pdf

 


 

Έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την έκδοση του ΑΔΥΜ, προσκομίζοντας το αντίστοιχο έγγραφο στον Υγειονομικό Σταθμό Άνω Λιοσίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Διεύθυνση: Φυλής 167, Άνω Λιόσια 13342

Τηλέφωνο: 210 2471244 

 

 


 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


 

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

 


 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ 

Στις 13-15 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές Αναγνώστου Θεόδωρος, Καρονίδη Ευανθία, Κόκκαλη Ελένη και Σπορίδη Βασιλική, έλαβαν μέρος στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του Ο.Η.Ε . για τα δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο "Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη".

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς καα η γνωριμία και εξοικίωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του Ο.Η.Ε.

Οι μαθητές μας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε η εκδήλωση, οργανωμένη από τις καθηγήτριες Ιωάννα Γωνιωτάκη, Ελληνόπη Παπαδοπούλου και Θεοδώρα Παπαδοπούλου και διακρίθηκαν. 

Θερμά συνγχαρητήρια για την συμμετοχή τους και τη διάκριση που έφεραν στο σχολείο μας. Μας έκαναν πραγματικά υπερήφανους. Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού και τον Δήμο Φυλής που στάθηκαν από την αρχή αρωγοί στην προσπάθεια μας και κάλυψαν τα έξοδα των μαθητών μας.

 

 

 

 


 

 

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής κ. Κάββουρας Γιώργος οργάνωσε αθλητικές δράσεις στον προαύλιο χώρο και την αίθουσα του πινγκ πονγκ του σχολείου. Η συμμετοχή και η χαρά των μαθητών ήταν μεγάλη.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες  μπασκετ, βόλεϋ, πινγκ- πονγκ και σκάκι.

 

 

 

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ!!!

 

Όλο το σχολείο, συμμετέχει στη δράση για τη συλλογή πλαστικών καπακιών από συσκευασίες νερού, αναψυκτικού, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού, απορρυπαντικών, προκειμένου να τα ανταλλάξουμε με ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Η συγκεκριμένη δράση μυεί τα παιδιά στην ανακύκλωση πλαστικού αλλά και στη συμμετοχή τους, σε φιλανθρωπικές πράξεις.


Αποτέλεσμα εικόνας για καπακια ανακυκλωση