Δημοσιεύματα 2015

Δημοσιεύμα στην Δυτική Όχθη για την ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του σχολείου μας 

«Υποκλίθηκαν» Ελλάδα ? Κύπρος στη θέληση των αθλητριών του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων


Πήγαν στην Κύπρο ως το απόλυτο αουτσάιντερ, με εφόδια την κατάλληλη προετοιμασία τους, την εξαιρετική φυσική τους κατάσταση και, κυρίως, τη θέλησή τους να κάνουν τη διαφορά. Η εκπληκτική ομάδα μπάσκετ του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων δεν κατέκτησε απλώς τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας ? Κύπρου, φέρνοντας στο δήμο το ασημένιο μετάλλιο, ούτε έκανε μόνο τη διαφορά. Μας έκανε όλους να αισθανθούμε υπερήφανοι και επιπλέον μας δίδαξε τι σημαίνουν οι λέξεις δύναμη, υπομονή, επιμονή και ανατροπή των δεδομένων?

Έχοντας το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι και ξεφεύγοντας στην τελευταία περίοδο, οι αθλήτριες των Γιώργου Κάββουρα και Νίκου Βαρβαρίγου επικράτησαν στον ημιτελικό με 30-48 του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β΄ και πέρασαν επάξια στο μεγάλο τελικό.

Οι Κύπριες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 17-17 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όμως άμεσα δέχθηκαν ένα σερί 10-0. Από τις νικήτριες εκπληκτική στο σκοράρισμα ήταν η Μαρίνη που πέτυχε 22 πόντους.

Οκτάλεπτα: 7-12, 17-27, 26-33, 30-48

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β΄: Μιλιτάδους, Χρυσάνθου, Γεωργίου 2, Χαχολιάδου 7(1), Σπυρίδου 2, Αναξαγόρου 2, Ιωάννου, Καλλιάνου Μ. 13(1), Καλλιάνου Χ., Αταλιάνη 4, Λεοντίου, Χατζηχαραλάμπους.

2ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας): Παπασπυροπούλου, Σκαμαντζούρα 4, Μαρίνη 22(1),  Κρινά Α., Μήλλιου 6, Καραγιάννη, Ντούνγκα, Λυκούδη 6, Αλεξίου 6(2), Μαύρου, Φρήμα 4, Κρινά Γ.

Ο μεγάλος τελικός

Ο τελικός του πρωταθλήματος έμοιαζε σαν να βρίσκονταν αντιμέτωποι «ο Δαυίδ με το Γολιάθ» με την ομάδα του Κολεγίου Θεσσαλονίκης να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Τα κορίτσια του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων μπήκαν  ωστόσο ατρόμητα και δυναμικά στον αγώνα, τα έδωσαν όλα και, παρόλο που ηττήθηκαν, με 51-40, κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Δεκάλεπτα: 24-14, 32-20, 42-29, 51-40

ΚΟΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σκανδάλης): Αλεξίου 3, Αντωνιάδου Σ. 1, Διαμαντίδου, Τογανίδου, Ράτσα Τ. 15(1), Ράτσα Ι. 11, Τασουλίδου, Χατζηαράπη 2, Θωμοπούλου 2, Γεορστεργίου 10, Ζουμπούλη, Κοντογιώργου 7.

2ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας): Παπασπυροπούλου, Σκαμαντζούρα 2, Μαρίνη 23(1),  Κρινά Α., Μήλλιου, Καραγιάννη, Ντούνγκα 2, Λυκούδη 7, Αλεξίου 6(2), Μαύρου, Φρήμα, Κρινά Γ.

Γιώργος Κάββουρας: «Θα συνεχίσουμε να τα βάζουμε με τα «θηρία»?»

«Πολύ υπερήφανος» για τα κορίτσια του, δήλωσε από την Κύπρο, στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ο προπονητής τους Γιώργος Κάββουρας, ο άνθρωπος που μαζί με το Νίκο Βαρβαρίγο έχουν κάνει γνωστό παγκοσμίως το μπάσκετ της περιοχής και έχουν χαρίσει απίστευτες συγκινήσεις με τις νίκες τους, εδώ και πολλά χρόνια, στην πόλη και τους κατοίκους της. Ο ίδιος θεωρούσε από την πρώτη στιγμή το Κολέγιο Θεσσαλονίκης ως το απόλυτο φαβορί αλλά ήξερε πως τα «παιδιά» του θα το πάλευαν.

«Ήταν εξαιρετική η παρουσία τους, ψυχάρες όπως πάντα! Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά μου» τόνισε συγκινημένος αλλά και αποφασισμένος να εξακολουθεί να χαρίζει νίκες και μετάλλια στο σχολείο. «Θα συνεχίσουμε με πολλή δουλειά, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, για να τα βάζουμε με τα ιδιωτικά «θηρία» και θα τα καταφέρουμε!» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ θερμά τον συνεργάτη μου, όλα αυτά τα χρόνια, Νίκο Βαρβαρίγο, τις αθλήτριές μου, τούς συναδέλφους μου στο σχολείο και κυρίως τον διευθυντή μου Αντώνη Σαρρή για την στήριξή του και τέλος το δήμο φυλής και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο Διοίκησης Δημήτρη Καμπόλη και τον πρόεδρο τού αθλητικού οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή για την στήριξή τους»


alt

Με τις ευχές όλων ταξιδεύουν στην Κύπρο οι «ψυχάρες» του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ 

«Εισιτήριο» με αξιώσεις για την Κύπρο πήραν τα «χρυσά» κορίτσια του 2ου Λυκείου ?Ανω Λιοσίων

Μια ακόμα επιτυχία κατέγραψαν τα «χρυσά» κορίτσια της ομάδας μπάσκετ του 2ουΛυκείου Άνω Λιοσίων με την πρόκρισή τους στις 4 καλύτερες ομάδες, πρόκριση που τους δίνει το εισιτήριο για τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος το οποίο φέτος διεξάγεται στη Λάρνακα της Κύπρου, από τις 30 Μαρτίου, μέχρι τις 2 Απριλίου 2015.

Η ομάδα των Γιώργου Κάββουρα και Νίκου Βαρβαρίγου διαθέτει εξαιρετική ψυχολογία και δύναμη ενώ εμφανίζεται πανέτοιμη αγωνιστικά να κάνει την «έκπληξη». Τα κορίτσια που συμμετέχουν σε αυτήν είναι και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου, γεννηθείσες τις χρονολογίες 1997,98 και 99.

«Είναι καλή ομάδα αλλά κυρίως είναι «ψυχάρες». Έχουν δύναμη, θέληση, ξέρουν τι θέλουν και τα δίνουν όλα προκειμένου να το κερδίσουν» τονίζει στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ο διαχρονικός αρχιτέκτονας της ομάδας και ένας εκ των δυο μελών το προπονητικού team Γιώργος Κάββουρας. Ο ίδιος μαζί με τον υπεύθυνο φυσικής κατάστασης Νίκο Βαρβαρίγο, εδώ και πολλά χρόνια, είναι οι δημιουργοί του αθλητικού θαύματος που συντελείται με πρωταγωνιστή την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του σχολείου.

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, οπότε τα κορίτσια του 2ου Λυκείου πάνε στην Κύπρο ως αουτσάιντερ αλλά αποφασισμένες να κάνουν το καλύτερο. «Η ομάδα είναι μαθημένη στα δύσκολα. Υπάρχει ομαδικότητα, πάθος και, επίσης, τα κορίτσια διαθέτουν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Θέλουμε να επιστρέψουμε με το κύπελλο αλλά κυρίως πάμε για το καλύτερο και προς αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουμε» σημειώνει ο κ. Κάββουρας.

Να σημειωθεί, ότι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας ? Κύπρου διεξάγεται κάθε χρόνο ενώ ακολουθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται κάθε δυο χρόνια και στο οποίο ελπίδα και ευχή όλων είναι να προκριθεί η ομάδα του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων.