Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας - 24 Οκτωβρίου 2014

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετική με τις Διατροφικές Συνήθειες και την Πρόληψη της Παχυσαρκίας από την εκπαιδευτικό ΠΕ09 Μουρατίδη Δήμητρα.

Την εκδήλωση προλόγησε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σαρρής Αντώνιος, στη συνέχεια έγινε προβολή Videos στους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής κλήθηκαν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων κος Μπαμπλέκης Στέλιος, η κα Φαφούτη Έλενα Διαιτολόγος Διατροφολόγος    και η κα Γιαννούλου Άννα  Διαιτολόγος ? Διατροφολόγος, που μίλησαν στους μαθητές για τις διατροφικές συνήθειες και το υγιεινό τρόπο διατροφής που πρέπει να ακολουθούν.

 

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους για να λειτουργήσει σωστά, όχι όμως σε υπερβολικές ποσότητες που μπορεί να οδηγήσουν στην παχυσαρκία η οποία δυσχεραίνει την υγεία του ανθρώπου.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην παχυσαρκία είναι: η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης. Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εφηβείας βοηθάει στην ευεξία και στην αντιμετώπιση των καθημερινών σωματικών και πνευματικών υποχρεώσεων και βοηθάει στο να μην εμφανιστούν προβλήματα υγείας, όπως είναι η σιδηροπενική αναιμία, οι διατροφικές διαταραχές, η καθυστέρηση στην ανάπτυξη, τα προβλήματα στα δόντια, η παχυσαρκία καθώς και προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη, την καλή πνευματική απόδοση, αλλά και να οδηγήσουν σε μείωση της αυτοπεποίθησης. Οι καλές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες ακολουθούν τα άτομα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους υιοθετούνται από μικρή ηλικία.

 

Πολλοί μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας υπολόγισαν το δείκτη μάζας σώματος για να διαπιστώσουν σε ποια κατηγορία ανήκουν ανάλογα με το βάρος και το ύψος τους.

 

Στο τέλος της ομιλίας οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις στον κο Μπαμπλέκη Στέλιο και στις κ. Φαφούτη Έλενα και Γιαννούλου Άννα  που αφορούσαν την καθημερινή τους διατροφή και διαπίστωσαν ότι πολλές από τις τροφές που λαμβάνουν καθημερινά είναι ακατάλληλες.